המסעדות, המנות והשפים המומלצים בעולם ב-2019

דנה ברגר2 דקות קריאה
אלה המסעדות והמנות הכי מומלצות
שתף:

תמונה ראשית מתוך עמוד הפייסבוק של World Restaurant Awards

 

מוקדם יותר החודש הוכרזו הזוכים בפרסי המסעדות (World Restaurant Awards), והטקס החגיגי התקיים בפריז. במהלכו חולקו פרסים ב-18 קטגוריות, וכך זכו מסעדות, שפים וגם מנות ספציפיות בפרסים יוקרתיים. 100 שופטים בינלאומיים הרכיבו את צוות הבחירה, והנה כמה מהבחירות המרכזיות שלהם, רגע לפני שאתם מתכננים חופשה שתכלול גם אוכל טוב במסעדה משובחת.

 

 

המסעדה של השנה: Wolfgat, דרום אפריקה

המסעדה הנפלאה הזו היא גם אינטימית למדי, ובכל זמן נתון יכולים להתארח בה עד 20 סועדים בלבד. היא ממוקמת בבית עתיק בן 130 שנה, כזה שגם נראה ומרגיש כמו פיסת היסטוריה מרגשת. אלא שגם כשנכנסים פנימה ומציצים בתפריט מגלים שפע ומגוון, כאלה שזיכו את המסעדה בפרס הנחשק. התפריט הזה כולל פירות ים ומטעמים אחרים, כולם ברמה גבוהה כמובן.

 

 

החשיבה היצירתית: Le Clarence, פריז

בפעם הבאה שאתם מגיעים לפריז, הנה מסעדה שאמורה להפתיע אתכם עם מנות יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה. היא גם נחשבה למסעדה צרפתית קלאסית ויוקרתית במיוחד.

 

 

ללא צורך בהזמנת מקום: Mocotó, סאו פאולו

בברזיל נמצאת מסעדה בבעלות משפחתית שמציעה מנות מקומיות מסורתיות, כולל מנת baião de dois המשלבת בין אורז לשעועית ומנות מפוארת יותר כמו dadinhos de tapioca, שהיא למעשה מנה של קוביות גבינת טפיוקה מרוכזת.

 

 

מנת הבית המוצלחת: Lido 84, איטליה

בעיירה איטלקית קטנה עם פחות מ-3,000 תושבים מסתתרת מסעדת לידו 84, ומנת הדגל שלה – cacio e pepe – זכתה גם היא בפרס היוקרתי.

 

 

אירוע האוכל של השנה: פסטיבל מאכלי הפליטים

הפסטיבל הזה נחגג ביעדים שונים בעולם, והוא זכה בפרס האירוע המצטיין של השנה בתחום הקולינרי, בצדק.

 

 

View this post on Instagram

 

On our way to Philly and DC today and tomorrow! While I know I’m gonna eat all the things I *have to* eat, I know when I get back, I’ll have a large bowl of Mast O Khiar (Persian Cucumber Yogurt Dip) and some thin lavash bread 💓 This is a healthy and super tasty yogurt dip that’s perfect for spring and summer, link to the recipe in my profile 🌱🌿🌱 . . . #feedfeed @thefeedfeed #thekitchn @thekitchn #f52grams #huffposttaste #TODAYfood #persianfood #tastingtable #persiancuisine #foodblogeats #heresmyfood #foodwinewomen #food4thought #cookit #goodmoodfood #forkfeed #hautecuisines #recipeoftheday #BHGfood #instayummy #immigrantfood #tastemade #homemadehappiness #yogurt #rosebud #foodblogfeed #foodgawker #gloobyfood

A post shared by Shadi HasanzadeNemati (@unicornsinthekitchen) on

 

חשיבה מוסרית: Refettorio

פעילות הצדקה Refettorio, או "אוכל לנשמה", היא פעילות שזיכתה את לארה גילמור בפרס. הפעילות הזו נועדה לעורר מודעות ביחס לבזבוז אוכל ולרעב.

 

 

View this post on Instagram

 

Ce soir @refettorioparis 🙂 filet de bœuf et échalotes confites, pomme frites au paprika fumé.

A post shared by Refettorio Paris (@refettorioparis) on

 

שיתוף הפעולה של השנה: Paradiso x Gort Na Nain farm, אירלנד

מסעדת Paradiso הצמחונית זכתה לשבחים על שיתוף הפעולה המוצלח שלה עם Gort Na Naim Farm.

 

 

האווירה הטובה ביותר: Vespertine, לוס אנג'לס

במגדל המפואר הזה נמצאת מסעדה שמארחת עד 22 אורחים במקביל, והיא מוכרת בזכות המוזיקה הטובה והאווירה הנעימה במקום.

 

 

View this post on Instagram

 

April reservations now available

A post shared by V E S P E R T I N E (@vespertine.la) on

 

קלאסיקה שלא נגמרת: La Mère Brazier, ליון

המסעדה הזו בצרפת זכתה בשני כוכבי מישלן וגם בפרס על היותה קלאסיקה נצחית.

 

 

החדשה של השנה: Inua, טוקיו

זו המסעדה החדשה והמוצלחת של 2018, ואם אתם ביפן, כדאי לקפוץ לביקור.

 

 

View this post on Instagram

 

#inua #inuatokyo #tokyo

A post shared by Tina Thomsen (@tthappiness) on

 

היינות האדומים המשובחים: Noble Rot, לונדון

המסעדה הבריטית זכתה לשבחים על מבחר היינות האדומים שהיא מציעה.

 

 

חשבון האינסטגרם הטוב ביותר: Alain Passard, צרפת

 

 

View this post on Instagram

 

Carpaccio de radis et navets d’hiver, huile de laurier, fleurs de violette et pousses d’oseille💜

A post shared by Alain Passard (@alain_passard) on